18 maj 2019
12:15

IFK Österåker FK 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Österåker FK 2

Vi möter ett mycket bra IFK Österåker som spelar fin fotboll. De börjar med ett skott i ribban i 5:e minuten där vi minuten senare har ett skott strax utanför av Viktor. Spelet böljar fram och tillbaka. Mitt i halvleken har Adam ett friläge men även den bollen går precis utanför. I slutet på halvleken skapar vi flera fina lägen. Alvin har ett jätteskott som deras målvakt gör en TV-räddning på. På den efterföljande hörnan nickar Malle precis utanför och två minuter senare har vi ett jättefint anfall som avslutas med att Malle slår ett inlägg som Alvin nickar på mål. Men ställningen är 0-0 i paus.
I andra skapar Österåker ett fint läge efter 5 minuter men avslutet går precis utanför Yusufs stolpe. Strax därefter bryter vi bollen på egen planhalva och bollen går till Malle som slår en perfekt djupledsboll till Adam som driver in mot mål och placerar dit 1-0. Mycket vackert men glädjen blev kortvarig och Österåker kvitterar minuten senare. I 11:e minuten gör Yusuf en superräddning på ett skott från nära håll. Sedan gör de 1-2 i 17:e på en frispark vilket är ställningen efter två halvlekar.
I tredje skapar vi några chanser när vi väl spelar enkelt och snabbt och låter bollen gå emellan oss. Adam har bla ett halvt friläge men målvakten hade stängt igen mellan benen. Sista 10 minutrarna slarvar vi i försvarsarbetet och Österåker kan göra 3 mål och vinna med 5-1.

Stor eloge till Alvin som jobbar stenhårt hela matchen och vinner massor av närkamper. När han jobbar hårt och INTE lägger någon fokus på domaren så är han supernyttig för laget. Tyvärr räcker det inte med att en spelare jobbar stenhårt......så nu måste vi se till att fler gör det på matcherna nästa helg.

Seden vill jag rikta mig till de pappor som vill vinna lika mycket som vi ledare och spelare vill. När det tar sig uttryck i FÖR mycket rop från sidan så att våra spelare kommer av planen och är ledsna, då har det gått för långt. Finns det någon relevans i ovan så tar de pappor som känner detta till sig det och suddar ut det till matcherna nästa helg. Är man frågande till detta så går det all tiders att ringa mig....